GRATIS Marketing tools voor jouw website

Er zijn heel wat marketing tools in de markt om jouw website te monitoren en te kijken hoe en waar jij je website kan verbeteren. In deze blog zal ik uiteen zetten waarom Hotjar ideaal is om jouw website te monitoren en meer omzet te behalen.

Ik wil benadrukken dat wij als HostSlim geen enkel belang hebben in Hotjar en ook niet betaald krijgen voor dit artikel. Uit enthousiasme schrijf ik dit bericht om zo veel mogelijk kennis te delen om ook jouw website te optimaliseren.

Wat is Hotjar?
Hotjar is een ultieme tool om jouw website volledig te monitoren. Je kunt bijhouden welke pagina’s populair zijn, en zelfs waar mensen precies klikken op jouw website… maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Heatmaps
Je kunt heatmaps aanmaken voor je website. Deze houdt bij welke plekken van jouw website het meest geklikt wordt. Zo kun jij dus jouw website design optimaliseren en aanpassen naar wens. Zo kun je “druk bezochte” plekken zien, en misschien zijn dit wel helemaal niet de gewenste pagina’s die jij aan jouw bezoekers wilt laten zien. Zo kun je er dus voor kiezen om je site aan te passen en op die plek andere knoppen te plaatsen.

Funnels
Je kunt met Hotjar ook funnels aanmaken. Deze houden bij welke routes bezoekers maken op jouw website. Zo kun je dus bijhouden als bezoeker op pagina X klikt en vervolgens door gaat op pagina Y en welke routes deze precies op de pagina’s volgt. Deze informatie is heel interessant als je wilt weten waar jouw bezoekers afhaken of juist doorklikken.

Polls/feedback
Jij als website eigenaar weet natuurlijk niet alles. Het is daarom ook belangrijk om de ervaring van jouw bezoeker te weten. Via polls/feedback opties kun jij jouw bezoekers om feedback vragen. Misschien ontbreekt er iets op de website of bevalt iets niet goed? Jouw bezoekers weten het beter!

Zoals je ziet kun je heel veel kanten op met Hotjar om jouw site te optimaliseren voor jouw bezoekers. Je kunt je website zo aanpassen, via de gegevens die je van hotjar krijgt, dat dit een ultieme beleving voor jouw bezoekers wordt en uiteindelijk tot meer conversies lijkt omdat je vooraf kan inschatten welke kliks of routes klanten op jouw site nemen.

Ik wens je veel plezier en succes met het gebruiken van Hotjar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *