Laadtijden verkorten op jouw website

Laadtijden. Of het nu in een dvd, videogame of een website zit, wij ergeren ons allemaal eraan als iets veel trager gaat dan wij willen, vooral als als hetgeen trager laad dan de vorige keer dat jij het gebruikte. Vooral voor websites kunnen trage laadtijden er al voor zorgen dat bezoekers en klanten afhaken terwijl de pagina nog niet eens klaar was met inladen. Dit kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld een webshop, veel potentiële klanten misloopt en dat is natuurlijk wat wij willen vermijden.

Hoe raar het voor velen misschien klinkt, gebeurt het toch dat een paar seconden extra wachten al resulteert in bezoekers die jouw website vroeg verlaten. Tegenwoordig is het zo dat de mogelijkheid bestaat om een pagina te laden binnen een halve seconde, dus word dat ook door velen gebruikers  verwacht van elke website. Het is dus wel een feit dat hoe minder wij hoeven te wachten des te meer tijd zullen wij spenderen op één website en hoe meer producten wij zien des te sneller zullen wij aankopen maken.

Maar waar heeft de snelheid precies mee te maken en wat kan jij doen om deze snelheid te verbeteren?

 

Hoe verkort ik de laadtijden van mijn website?

Als jij een website maakt, wil jij natuurlijk dat de bezoekers alles goed kunnen zien, maar jij kan niet altijd elke foto plaatsen die jij maar wilt als jij jouw website snelheid wil behouden. Hieronder zijn een paar handige tips die de snelheid kunnen beïnvloeden:

 

1: Afbeeldingen

Alles kan een website vertragen, het één meer dan het ander natuurlijk, maar toch is het handig om de grote van bestanden in de gaten te houden. Afbeeldingen kunnen voor vertraging zorgen als het bestandsgrote groter is dan het eigenlijk hoeft te zijn. De website tinypng.com kan bijvoorbeeld jouw afbeelding comprimeren zodat het bestandsgrote kleiner word. Hetzelfde geld voor Photoshop, waarmee word aangeraden om jouw afbeelding op te slaan met de “opslaan voor het web” optie. Onthoud wel dat deze opties het beste zijn voor kleinere afbeeldingen.

2: Plugins

Gebruikers van bijvoorbeeld WordPress zijn bekend met plugins. Die handige apps die toch weer wat extra’s toevoegen aan jouw site, maar onthoud wel, hoe meer plugins des te meer moet de website laden waardoor laadtijden oplopen. Een simpele tip, houd de plugins tot enkel wat jouw website echt nodig heeft en niet meer.

3: Caching

Net hadden wij het over om enkel de nodige plugins te gebruiken. De plugin die eigenlijk een must is voor snellere laadtijden is toch een cache plugin. Een cache plugin zorgt ervoor dat bepaalde onderdelen van websites opgeslagen word, zodat deze sneller worden geladen bij de het volgende bezoek. Deze plugin toevoegen kan nog wel eens lastig zijn, dus als jij vragen hebt hierover willen wij deze graag voor jou beantwoorden.

4: SSL

Als jij een SSL certificaat toevoegt aan jouw website dan voeg jij tegelijkertijd extra beveiliging toe. SSL versleuteld  vertrouwelijke informatie zodat dit niet onderschept kan worden. Dit maakt jouw website gelijk ook sneller, vooral omdat browsers websites met SSL certificaten eerder vertrouwen. Al s een website geen SSL certificaat bezit, dan vraagt jouw browser of jij deze website wil vertrouwen of niet. Als jouw browser het al niet vertrouwd, waarom zou jij dat doen?

5: Hosting

Last but not least, hebben wij nog schaamteloze zelfpromotie, maar het is nog steeds een goede tip. Waar jouw website gehost is maakt ook een impact op de snelheid ervan. Tragere hosting servers betekent tragere websites. Wij bij Hostslim B.V. zijn dan ook trots op de snelheid die wij kunnen garanderen voor onze klanten en natuurlijk staan wij klaar om jou te helpen met al jouw vragen.

 

Tot slot beschrijf ik hieronder nog een paar handige tools om te zien of jouw website trager loopt dan jij zou willen:

PageSpeed Insights

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Via deze google tool kan jij makkelijk jouw website URL invoeren en zien of jouw website zowel op desktop en mobiel traag of snel is.

ScreamingFrog

https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/

Stel je eens voor, jij wil de afbeeldingen op jouw website opzoeken die te groot zijn en jij wil deze vervangen, maar jij hebt geen idee welke dat waren, dan is de gratis versie van deze tool voor jou. ScreamingFrog kan ingesteld worden om bijvoorbeeld afbeeldingen te zoeken op jouw site die groter zijn dan 200KB, heel handig als jij jouw website toch dat kleine beetje sneller wil maken.

Natuurlijk hebben wij hier bij Hostslim een strak team van professionals die jou kan helpen met elk hosting probleem. Dus als jij na het lezen van deze blog nog niet zeker bent over wat wij voor jou en jouw website kunnen betekenen, stel ons gerust al jouw vragen via onze website https://www.hostslim.nl/contact/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *