Streamhosting: Uw eigen radio station of podcast starten?

Uw eigen radio station of podcast starten?

De mogelijkheden met hedendaagse technologie blijft verbazingwekkend. Natuurlijk hebben wij nog geen laserwapens, teleportatie of buitenaardse koloniën, maar wat wij wel hebben is de technologie om hierover met anderen van over de hele wereld te praten. Waar gaat dit precies heen zal jij je misschien afvragen. Het is simpel, lees gauw door!

Streamhosting

Wij bij Hostslim B.V. bieden verschillende manieren van hosting aan, van simpel uw data bewaren op een kleine VPS naar een complete webshop onderhouden op één van onze dedicated servers en meer. Nu komen wij aan bij een onderwerp die misschien minder bekend is onder de algemene consument.

Streamhosting is een speciale manier van hosting die een prachtige optie geeft aan die mensen die graag een groter publiek willen bereiken met hun ideeën. Al ben je een expert of een beginner, je kan meteen aan de slag met welk idee dan ook.

 

Waarvoor kan het gebruikt worden?

Podcasts waren  niet zo populair een aantal jaar geleden. Deze hadden wel hun luisteraars, maar het is in de afgelopen paar jaar echt ontploft tot het punt dat er velen podcasts nu overal uit de grond springen. Dit is waar streamhosting aan te pas komt. Jij hebt een idee en dit idee is jouw passie. Jij vind het heerlijk om muziek voor anderen te draaien of jouw ideeën, theorieën en meningen aan mensen te vertellen en onderbouwen en daarom wil jij graag een radio station en/of podcast om zo nog meer mensen te bereiken met jouw idee. Streamhosting maakt dit allemaal mogelijk.

 

Wat kan ik gebruiken?

De pakketten die wij hosten maken gebruik van verschillende audioservers, waarvan u zelf kan beslissen welke u wilt gebruiken. SHOUTcast, SHOUTcast DNAS of ICECAST zijn audioservers  waarmee je eenvoudig internet radio kunt maken. Je kunt hiermee dus audio uitzenden en je eigen radiostation of podcast beginnen. Hiermee kan je meerdere streams aanmaken via Shoutcast, mocht dit nodig zijn. Ook kunt u tot 320 kbps uitzenden/streamen. Dit is dus zeer hoge kwaliteit. Onze tip zou zijn om uw “main” stream op 320 KB/s uit te zenden en voor mobiele apparaten op 64KB/s. U kunt dit heel gemakkelijk in het CentovaCast controlepaneel aanpassen. Deze audioservers hebben hun verschillen en ik zal deze voor u hieronder uitstippelen.

 

SHOUTcast:

SHOUTcast is een echte business class streaming dienst. Deze word gebruikt door de grote namen zoals FOXNews in Amerika! Dit is een betaalde service die je 7 dagen gratis kan proberen of je gebruikt de freemium versie die alleen niet zoveel kan als bijvoorbeeld de premium of business versie. Omdat dit een betaalde service is en zij hun klanten, beginner of expert,  graag tevreden houden hebben zij een grote kennisbank gemaakt om al jouw vragen over SHOUTcast te beantwoorden. Als je iets wil doen, maar weet je niet hoe? Dan kan je het daar opzoeken. SHOUTcast is voor de echte starter die flink wat hulp zou kunnen gebruiken met het beginnen van hun station.

 

ICECAST:

ICECAST is een andere maar gratis optie voor het streaming van jouw radiostation of podcast of wat dan ook. Hoewel de website van ICECAST er heel simpel uitziet, is het behoorlijk uitgebreid met het laaste nieuws over de software, verschillende derde partij apps die je kan gebruiken en documentatie over hoe je de software opzet. ICECAST is onderdeel  van de xiph open source community, dit houd in dat de redden waarom de software gratis kan blijven is omdat er mensen van over de hele wereld in principe hieraan kunnen werken als hobby en daarmee word er weer een service verleend voor anderen die misschien liever niet of niet de mogelijkheid hebben om geld uit te geven aan een streaming service. Hoewel ICECAST een gratis programma is en veel documentatie heeft is veel hiervan doe het zelf.

 

Kan ik hier betaald mee krijgen?

In principe kan het natuurlijk wel. Vooral met SHOUTcast aangezien deze zelfs software voor jou erbij leverd om dit te kunnen bereiken. Houd wel rekening dat de kans voor groots betaald te worden erg klein is, maar dat heeft vele mensen in het verleden niet gestopt of wel?

Ik zou jou als potentiële gebruiker van dit soort software sterk aanraden om voor beide services de documentatie voor het opzetten van de service te lezen en van daaruit te beslissen welke voor jou het beste is.

 

Mijn Mening?

SHOUTcast is betaald, maar makkelijker voor de algemene beginner terwijl ICECAST meer voor de gebruiker is die al enige ervaring heeft met het handelen van soortgelijke software of al ervaring überhaupt heeft in de ICT, maar daarentegen kan het ook een leerzaam proces zijn om in het diepe te springen. Ik laat de beslissing over aan jou!

 

Tot slot

Natuurlijk hebben wij hier bij Hostslim een strak team van professionals die jou kan helpen met elk hosting probleem. Dus als jij na het lezen van deze blog nog niet zeker bent over wat wij voor jou kunnen betekenen, stel ons gerust al jouw vragen via onze website https://www.hostslim.nl/contact/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *