Wat is de beste webhosting?

“Wat is de beste webhosting?” is een veel voorkomende vraag en wordt online veel gezocht. Via dit artikel wil ik voor jou een duidelijk inzicht geven hoe jij de beste webhosting voor JOU kunt uitkiezen.

Er zijn honderden webhosting providers in Nederland die webhosting aanbieden. Hoe kom je er nu achter welke het beste is voor jouw website? Dit is natuurlijk een zware taak en ik wil jou hier graag bij helpen het een stuk makkelijker te maken.

Een groot aantal providers zijn kleine “eenmanszaken” welke gerund worden door vaak hostingbedrijven met een reseller pakket en die het weer van een grotere hostingprovider doorverkopen. Hier is niets mis mee als zij ook de kwaliteit kunnen waarborgen en goede support kunnen leveren. Een (klein)nadeel is dat ze geen invloed hebben op de servers, ze huren immers een reseller account bij een provider. Je hebt dan te maken met een “tussenlaag” en maakt het weer een stuk moeilijker om problemen spoedig op te lossen.

Als jij liever je site bij een provider host die daadwerkelijk ook de servers in eigen beheer heeft, dan kun je beginnen met zoeken op vergelijkingssites als www.ispgids.com en webhosters.nl. Je kunt dan kijken of desbetreffende provider een eigen “AS Nummer” heeft in de Database van RIPE.net. Als dit zo is dan heeft de provider ook zijn eigen netwerk en zal dan ook hoogstwaarschijnlijk zijn eigen servers beheren.

Daarnaast wil je natuurlijk weten hoe snel jouw website online kan zijn. Op veel providers hun website staat een levertijd. Als er “direct opgeleverd” staat dan is dit natuurlijk mooi meegenomen.
Misschien kun jij wel helemaal geen website maken omdat je niet weet hoe dit moet? Kijk dan vooral of de hosting provider ook een sitebuilder heeft. In dat geval kun je heel eenvoudig in enkele klikken je eigen website online zetten bij de provider.
Je hebt providers in allerlei prijssegmenten variĆ«rend van ongeveer 1 euro per maand tot enkele tientjes per maand. Het is belangrijk om te onderzoeken hoe de support is geregeld. Je wilt immers dat als er een probleem is je ook snel geholpen wordt. Kijk daarom ook of de provider op zijn minst een nood-nummer heeft waarop jij 24×7 kan bellen mocht er een dringend probleem zijn. Veel “low budget” providers bieden dit helaas niet. Veel mensen komen hier later pas achter als het te laat is en vervolgens naar een andere provider willen verhuizen.

Naast de hosting wil je natuurlijk ook een domeinnaam hebben. Er zijn honderden soorten extensies maar door Nederlandse inwoners wordt .nl het meest gebruikt en geregistreerd. De prijzen voor registratie verschillen echt tussen providers, dus het kan lonen om je domeinnamen bij de ene partij te registreren en je webhosting bij de andere provider te plaatsen. Dit kan aanzienlijk prijsvoordeel opleveren.

De locatie van de hardware is ook belangrijk. Elk land heeft weer zijn eigen privacy regels en in Nederland is het over het algemeen zeer goed geregeld. Als jij bijvoorbeeld bij een Amerikaanse webhosting provider je website plaatst dan heb je grote kans dat er andere regels gelden m.b.t. privacy dan in Nederland. Daarnaast zal de response tijd van jouw website ook trager zijn omdat de locatie van jouw website een heel stuk verder weg staat dan als deze in Nederland geplaatst/gehost zal zijn. Daarnaast zijn er ook nog allerlei voordelen qua Google indexering en dergelijke als je jouw site ook host in de omgeving waar jouw publiek zit.

Zoals je ziet is er niet zoiets als “de beste webhosting” maar moet je echt gaan rondkijken welke provider het beste voor jou zal zijn. Ik zou je dan ook adviseren om hier goed de tijd voor te nemen zodat je niet elk jaar weer hoeft te verhuizen naar een andere provider omdat je ontevreden bent over de dienstverlening.

Ik wens jou veel succes met jouw zoektocht naar de juiste hosting provider!

Uiteraard biedt HostSlim ook Webhosting pakketten aan. Wij voorzien jou graag van advies. Hier kun jij onze pakketten terug vinden en hier kun je contact met ons opnemen inzake webhosting of andere hosting diensten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *