Wat is een VPN?

Wat is een VPN?

VPN, een term die tegenwoordig veel gebruikt word op het internet en ook op reclames op de televisie. Maar waar staat het voor en wat is het precies vraagt u zich misschien af.

VPN staat voor: Virtual Private Network. Een VPN is een netwerk dat volledig afgeschermd is van kwaadwillende. Makkelijk gezegd, het verbergt informatie die door anderen misbruikt kan worden. Een goed voorbeeld hiervan is het IP adres van jouw laptop die via vele gratis apps achterhaald kan worden als jij op hetzelfde gratis WIFI signaal van de supermarkt zit.

Wat de algemene consument van bijvoorbeeld gratis WIFI signalen in een café of waar dan ook niet weet, is dat deze vaak geen extra beveiliging heeft, een wachtwoord komt al heel ver qua beveiliging, maar deze signalen hebben dat niet. Het komt dan ook voor dat kwaadwillende via een open WIFI signaal gegevens van jouw telefoon of laptop kunnen verkrijgen. Natuurlijk gebeurt dat niet altijd en elke dag, maar het geeft een idee van hoe belangrijk onze privacy eigenlijk is. Hier komt de VPN aan te pas.

 

Wat kan je doen met een VPN?

In de eerste instantie waren deze connecties bedoelt voor bedrijven om gevoelige data te versleutelen en deze zo te kunnen versturen, maar omdat privacy voor iedereen ook buiten bedrijven steeds lastiger word om te behouden hebben wij tegenwoordig ook VPN’s voor de algemene gebruiker. Het werkt in principe hetzelfde als een bedrijfsnetwerk. Vanaf jouw computer word jij met een versleutelde verbinding gekoppeld aan een VPN server die jou dan vervolgens onversleuteld connectie maakt met het internet. Dit betekent dat alle verzonden en ontvangen data word omgeleid wat extra anonimiteit geeft aan de gebruiker. Ook een leuk feitje is dat jij met een VPN om de Netflix landen blokkade kan.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Vele van onze klanten gebruiken onze services om hun eigen VPN server te hosten. De reden hiervoor is dat vele VPN providers servers hosten met gedeelde materialen waardoor bijvoorbeeld, als één klant teveel van deze materialen gebruikt dan hij eigenlijk hoort te doen dan zal jij daar een langzamere connectie van krijgen.

Met jouw eigen VPN server heb jij de controle over jouw eigen materialen en jij beslist wie er toegang tot heeft. Vervolgens met alle reguliere VPN providers, zal jij altijd jezelf afvragen of deze provider niet stiekem zit mee te kijken. Dat is iets waar jij je geen druk over hoeft te maken wanneer jij jouw eigen VPN server gebruikt.

 

Tot slot

Vind jij na het lezen van dit artikel het interessant om zelf een VPN server te hosten? Lees dan gauw op ons how to artikel verder hoe jij dit helemaal zelf kan opzetten met één van onze servers!

https://www.hostslim.eu/blog/how-to/how-to-install-openvpn-in-under-5-minutes/

Natuurlijk hebben wij hier bij Hostslim een strak team van professionals die jou kan helpen met elk hosting probleem. Dus als jij na het lezen van deze blog nog niet zeker bent over wat voor server het beste is voor jou VPN, laat het ons gerust weten via onze website https://www.hostslim.nl/contact/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *