De beste VPS van 2018

Deze vraag horen wij veel: “Wat is de beste VPS van 2018”. Dan moeten wij helaas altijd ons antwoord beginnen met “de beste VPS bestaat niet, wel de beste VPS voor jou”. In deze blog leg ik jou uit hoe jij voor jezelf de beste VPS kan kiezen en waar je op moet letten.

VPS Locatie
Als jouw bezoekers voornamelijk uit Nederland komen, dan kan het heel handig zijn om een VPS in Nederland aan te schaffen (in een Nederlands datacenter). Simpel gezegd omdat jouw data dan dichterbij jouw eindgebruiker is. Als jij jouw data in Amerika zet bijvoorbeeld, dan zal het er langer over doen om de eindgebruiker zijn computer te bereiken. Heel logisch op zich, maar heel veel mensen vergeten dat dit best belangrijk kan zijn. Vice versa werkt het natuurlijk ook. Als jij veel USA bezoekers hebt kan het handig zijn om je website op een USA Datacenter VPS te draaien.

Prijs van de VPS
Misschien een heel logische eis, maar je wilt natuurlijk de beste “bang” voor je “buck”. Je moet alleen wel oppassen dat je prijsvechters voor bent. Waarom? Heel veel prijsvechters besparen op de kwaliteit van de servers, personeel, netwerk en uiteindelijk klantsupport. Als jij geen waarde hecht aan een goede klantenservice en een gegarandeerde uptime, dan kun je uiteraard een VPS krijgen voor een spotprijs, echter als jij zoekt naar een betrouwbare en schaalbare VPS, dan wordt de zoektocht al wat ingewikkelder. Er is immers zo veel keuze. Laat je dus niet enkel door prijs leiden maar ook door de volgende suggesties:

Uptime van de VPS
Zoals ik hierboven al aangaf; de uptime van je VPS is uiteraard heel belangrijk. Als jij niet precies weet wat uptime inhoud zal ik dit hierbij uitleggen. Uptime houdt kort gezegd in hoe lang jouw website onafgebroken online is. Als een provider bijvoorbeeld 99,9% uptime garantie aanbiedt, dan mag een provider per maand maximaal 20 minuten “down” zijn voor bijvoorbeeld onderhoud of andere calamiteiten. Bij bijvoorbeeld 100% verwacht een klant geen downtime te hebben – eventuele calamiteiten uitgesloten. Hoe lager de uptime garantie hoe lager de VPS prijs zal zijn, maar hoe vaker je website er uit kan liggen. Dit is mijn inziens niet wenselijk. Zoek daarom ook naar een provider met minimaal 99,9% uptime garantie.

Snelheid van de VPS
Niets is vervelender dan een website die niet voor-uit-te-branden is! Zoek daarom naar de juiste configuratie voor je VPS. Heb jij een drukbezochte webshop of wordpress website? Zoek dan voor een SSD opslag VPS. Dit zal er voor zorgen dat jouw website sneller zal laden. Heb jij een simpele statische website met minder dan 20 pagina’s? Dan kun jij prima uit de voeten met een normale SATA opslag VPS.

Virtualisatie van de VPS
Ook belangrijk is de virtualisatie van de VPS. De meest gebruikte virtualisatie is OpenVZ en KVM. Het verschil is dat een provider bij OpenVZ meer resources kan aanwijzen dan daadwerkelijk beschikbaar is in de cluster. Dit kan dus niet met KVM. Wij hebben er zelf voor gekozen om niet aan oversellen te doen, maar veel providers doen dit dus wel. Kijk daarom goed uit naar de virtualisatietype van de VPS die je wilt bestellen. Bij KVM kan een provider dus niet meer resources aanwijzen dan er beschikbaar zijn op het cluster.

Looptijd van de VPS
Veel providers hanteren andere looptijden van de overeenkomst. Wij bijvoorbeeld hanteren een termijn waarin de klant gewoon ten alle tijden kan opzeggen. Sommige providers hanteren een 12 maanden termijn, sommige zelfs 36 maanden en andere hanteren weer 1 maand opzegtermijn. Houdt dus goed in de gaten bij het afsluiten van de VPS voor welk termijn je een overeenkomst aan gaat. Zo voorkom je dat je voor ongewenste verassingen komt te staan.

Dataverkeer van de VPS
Iedere site heeft een ander bezoekersaantal. Heb jij veel bezoekers? Kijk dan naar een hoger bandwidth/dataverkeer pakket en ga niet met een standaard 100GB dataverkeer VPS bijvoorbeeld. Hier zal je zo doorheen zijn en heel veel providers hanteren hogere tarieven voor overgebruik van dataverkeer. Ook als je aan streaming doet zal jij veel dataverkeer gebruiken. Echter, als je een simpele statische website hebt met niet al te veel bezoekers, dan kun je prima uit de voeten met een kleiner dataverkeer pakket op jouw VPS. Neem altijd het zekere van het onzekere zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Support van de VPS
Niets is meer frustrerend dan een probleem hebben op je VPS waar je niet uit komt. Daarom wil je een support team bij de hand hebben die jou kan helpen met het oplossen van het probleem. Tenzij je een wizzkid bent, heb jij geen zin om nachten door te moeten halen omdat jij een error op je website of VPS niet op kunt lossen. Zorg er daarom voor dat je op zoek gaat naar een Managed VPS pakket als je geen of weinig kennis hebt van het beheren van een VPS. Een control panel laten installeren als DirectAdmin of cPanel kan ook geen kwaad.

Ben jij net zo enthousiast over een VPS als oplossing voor jouw website? Bekijk dan snel onze VPS pakketten hier: https://www.hostslim.nl/vps/kvm

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *