Groene hosting is geen cijfer, het is een lifestyle

Je hoort heel vaak dat datacenters in Nederland een zeer laag PuE hebben. De meeste datacenters zitten tussen de 1.25 en de 1.75. HostSlim zelf zit op 1.07. Dit is een zeer lage PuE wat uiteraard betekent dat er veel minder stroom gebruikt hoeft te worden voor de cooling van ons serverpark.

Zo worden onze dataruimtes gekoeld met buitenlucht. Dit is met de datacenter torens heel efficient ingericht omdat je op grote hoogte zit en daardoor altijd wind hebt, zeker naast het IJsselmeer! Echter zijn wij van mening dat het niet enkel bij PuE moet blijven. We weten allemaal dat we met zijn alleen veel te veel Co2 gebruiken en als consumptiemaatschappij onze wereld weinig goeds doen. Zeker de laatste paar jaar met de cryptocurrency schiet het stroomverbruik voor servers nog eens extra de spuigaten uit. Dit is natuurlijk alles behalve duurzaam. HostSlim is dan ook van mening dat hosting providers zich nog veel beter hun best kunnen doen en nemen hier dan ook het voortouw in. Een lage PuE is heel mooi, en dat is zeker een goed begin. Maar wat doet jouw bedrijf daarnaast als compensatie voor de Co2 footprint?

Enkel “groene” stroom gebruiken en een lage PuE hebben is niet genoeg. Dit is ook de reden dat HostSlim sinds een tijd ook bomen plant ter compensatie van Co2 uitstoot. Daarnaast gebruiken wij enkel dataruimte dat efficient gekoeld wordt en servers die veel minder stroom gebruiken dan de conventionele servers. Uiteraard draaien wij enkel op 100% groene stroom uit windenergie. Het is zeker in deze tijd belangrijk om niet enkel een hosting provider te zijn, maar ook om je sociale impact in de samenleving te vergroten, op hier nog eens kosten op besparen ook! Waarom zou dit niet mogelijk zijn? Daarnaast gooien wij bij HostSlim geen servers weg na hun economische levensduur, maar proberen wij zo veel mogelijk hardware te hergebruiken om zo onnodige verspilling tegen te gaan. Uiteraard hebben wij ook het nieuwste van het nieuwste, als het maar groen en energie efficient is. Wij zijn dan ook van mening dat de huidige opbouw van datacenters, zeker in de randstad waar al stroomtekort is, niet houdbaar is op lange termijn. Er zijn voldoende meer dan PUE alleen initiatieven om het stroomverbruik en je Co2 footprint te verminderen. En zoals altijd; verbeter de wereld, begin bij jezelf. Een groen bedrijf heb je niet zomaar, het is een lifestyle.

Ben jij op zoek naar echt groene hosting? Bekijk onze website dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *