Wat kan ik met Colocatie?

Ik heb de vragen eerder gehoord; wat doet colocation voor mij? Waarom stap ik niet gewoon in de AWS, Azure of X Cloud? Nou … eerst moeten we de betekenis van cloud vaststellen. Voor sommige mensen hebben ze hun gegevens op een plek waar ze niet precies weten waar het is, voor andere mensen of bedrijven hebben ze hun servers op een veilige locatie met een connectiviteit die 24×7 toegankelijk is. Veel mensen hebben dus verschillende visies op de “cloud”. Dus laten we zeggen dat cloud alles betekent dat niet toegestaan ​​is bij het bouwen van bedrijven.

Nu we dit hebben opgelost; wat is het volgende? Waarom zou ik de voorkeur geven aan colocatie boven een andere oplossing? Mijn eenvoudige antwoord is: dat zou je niet moeten doen. Je moet in de netwerk- / serverstructuur van je bedrijf kijken en eerlijk naar een paar dingen kijken:

1) Welk probleem moet ik oplossen wanneer ik naar een datacenter ga voor colocatie?

Natuurlijk, als je besluit om jouw servers in een datacenter te plaatsen, wilt u dat het een probleem oplost. Dit kan zijn dat u zich geen zorgen hoeft te maken over netwerk, stroomuitval of ondersteuning op die servers. Dus maak een lijst voor jezelf en schrijf op wat je verwacht wanneer je je servers in een datacenter plaatst en vind de provider die al deze eisen voor je zal afhandelen. Er is een grote markt voor Managed Service Providers zoals HostSlim om bedrijven naar hun eigen netwerk te migreren, zodat bedrijven zich kunnen richten op wat ze het beste doen in plaats van te proberen om servers te beheren.

2) Verlaag ik de kosten?

Meestal zijn bedrijven bang dat datacenters duur zijn en dat is gewoon een gebrek aan kennis over wat colocatie nu is, of dat de ondernemers verkeerd worden geïnformeerd door hun systeemoperator die bang is zijn baan te verliezen. De meeste bedrijven zullen de kosten verlagen door hun servers in een datacenter te plaatsen. Meestal zal uw stroomverbruik dalen en hoeft u niet te betalen voor koeling. Uw stroomverbruik zal dalen omdat datacenters zijn geoptimaliseerd voor het hosten van servers en de meeste bedrijfsgebouwen niet. Dat betekent dat de hitte zal toenemen waardoor servers nog meer stroom verbruiken, of hardware componenten zullen afbreken vanwege de hitte, wat hoge vervangingskosten en downtime zal veroorzaken. Al met al zal colocatie de kosten voor de meeste bedrijven verlagen.

3) Wil ik dat mijn gegevens zich op een veilige locatie bevinden?

De meeste systeemingenieurs die bij uw bedrijf werken, proberen u te vertellen dat het om XYZ-redenen onveilig is om in een datacenter te hosten. Dit is fout. Datacenters zoals HostSlim zijn ISO-gecertificeerd, wat betekent dat ze volgens strenge normen werken aan wie toegang heeft tot de datacenters en wie in de buurt komt van hardware. Dit is veel veiliger dan een eenvoudig kantoorgebouw waar je verschillende soorten mensen hebt rondlopen die helemaal niet technisch zijn en het gebouw zelf niet zo veilig is als een datacenter. Trouwens, kantoorgebouwen hebben meestal maar één IP Transit-provider die grote problemen zal veroorzaken als ze downtime ervaren. In een datacenter zoals HostSlim heb je een mix van IP Transit-providers + DDoS-beveiliging. Kantoorgebouwen hebben geen DDoS-beveiliging, omdat het een zeer dure oplossing is voor slechts één bedrijf.

Zoals je kunt zien, zijn er meer “voordelen” dan “nadelen” om uw servers in een beveiligd datacenter te hebben. Wil jij dat wij jou uitleggen wat we voor jou kunnen doen in jouw specifieke geval? Zorg ervoor dat je hier contact met ons opneemt: https://www.hostslim.nl/contact/ we helpen jou graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *